Red velvet taart
Ingredients
- 200 gram roomboter
- 250 gram bloem
- 230 gram suiker
- 220 ml karnemelk
- 20 gram cacaopoeder
- 3 tl vanille extract
- 3 eieren (M)
- 1 tl baking soda
- 2 tl wijnazijn
- 400 gram roomkaas
- 125 gram poedersuiker
- rode kleurstof (ongeveer 3 tot 5 tl, afhankelijk van het merk kleurstof)
- 50 gram witte chocolade
- Springvorm van 18 cm
Instructions
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
Klop 140 gram roomboter met de suiker en 1 tl vanille extract luchtig voor 5 minuten.
Klop dan de eieren er één voor één door. Voeg het volgende ei pas toe wanneer vorige helemaal is opgenomen. Klop de karnemelk erdoor. Klop de rode kleurstof erdoor. Voeg zo nodig meer kleurstof toe om een mooie rode kleur te krijgen. Klop de bloem, cacaopoeder en een snuf zout erdoor.
Meng in een andere kommetje de azijn met de baking soda, dit gaat wat schuimen. Giet gelijk bij het beslag en klop kort nog even door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 45-50 minuten gaar. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Als deze er droog uitkomt dan is de taart gaar. Laat de taart goed afkoelen.
Klop de roomkaas samen met de roomboter, 2 tl vanille extract en poedersuiker tot een gladde crème.
Snijd de taart horizontaal door midden. Snijd de bolling eraf en bewaar deze om straks de taart mee te decoreren. Verdeel de helft van roomkaascrème over de onderste taart. Leg hierop de andere taarthelft. Verdeel hierover de overgebleven roomkaascrème. Hak de witte chocolade fijn. Verkruimel de afgesneden red velvet cake erover en verdeel de witte chocolade erover.