Rabarber trifle met aardbeien
Ingredients
- 400 gram rabarber
- 60 gram suiker en 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl limoensap
- 250 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- 200 gram aardbeien
- 2 dikke plakken cake
Instructions
We gaan eerst de rabarbercompote maken. Hiervoor was en snijd je de rabarber in stukken. Voeg aan de rabarber 60 gram suiker, het zakje vanillesuiker en limoensap toe. Breng aan de kook en laat in 10-12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Laat de rabarbercompote afkoelen.
Klop de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Voeg 2 el suiker toe en klop door.
Verkruimel 1 plak cake en verdeel over de 4 glazen.
Schep hierop de helft van het mascarponeroom. Verdeel hierover de rabarbercompote.
Hierop komt het laatste plakje verkruimelde cake. Hierover verdeel je de overgebleven room. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over de glaasjes. Je kant de trifle direct eten of even een paar uurtjes in de koelkast zetten. Ik vond hem na een paar uurtjes in de koelkast nog net iets lekkerder π