Panna cotta klinkt lastig, maar het is juist een erg makkelijk toetje. Op de romige panna cotta komt zelfgemaakte karamel en lekkere stukjes stroopwafel.
Panna cotta met karamel en stroopwafel
Ingredients
- 530 ml slagroom
- 3 el witte basterdsuiker
- 2 tl vanille extract
- 2 1/2 gelatineblaadje
- 75 gram suiker
- 20 gram roomboter
- 1 stroopwafel
Instructions
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Giet 450 ml slagroom in een pan samen met de witte basterdsuiker en vanille extract. Roer goed door. Breng de room aan de kook.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de warme room.
Giet de room in 4 glazen en zet de glaasjes in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur, langer mag ook.
We gaan voor het serveren de karamel maken. Hiervoor doe je 75 gram suiker met 1 1/2 el water in een pan. Laat op laag vuur karameliseren. Verwarm in een ander pannetje 80 ml slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur heeft voeg je al roerend met een garde de warme room toe. Pas op, dit kan wat gaan stomen. Haal de pan van het vuur en roer er 20 gram roomboter door. Laat wat afkoelen. Verdeel de karamel over de glaasjes.
Hak de stroopwafel grof en verdeel over de panna cotta en serveer.




