Diner

Naanbrood met kip cajun en tzatziki

Naanbrood met kip cajun en tzatziki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 3,73 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 4 grote naanbroden
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram Griekse yoghurt met 10% vet
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl dille
  • 1 tl citroensap
  • 350 gram kip of vegetarische kipstuckjes
  • 2 el cajunkruiden
  • 2 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • 2 handjes cherrytomaten

Instructions

1

Snijd de kip in stukjes. Meng de vegetarische kipstuckjes of de kipstukjes met de cajunkruiden. Laat even staan.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden voor de naanbroden.

3

Snijd komkommer in de lengte door. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Rasp de rest van de komkommer. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.

4

Hak de teentjes knoflook fijn.

5

Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, dille, citroensap en olijfolie. Roer door en breng op smaak met zout en peper.

6

Snijd de rode paprika in stukjes. Snijd de rode ui in halve ringen.

7

Bak de naanbroden af in de oven.

8

Bak de kip of vegetarische kipstuckjes in een pan met wat olie goudbruin. Bak de paprika een minuut of 5 mee. Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaatjes toe en bak eventjes mee.

9

Beleg de naanbroden met de kip cajun, paprika, tomaatjes, rode ui en schep hierop wat tzatziki.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: