Naanbrood met kip cajun en tzatziki
Ingredients
- 4 grote naanbroden
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram Griekse yoghurt met 10% vet
- 1 el olijfolie
- 1 tl dille
- 1 tl citroensap
- 350 gram kip of vegetarische kipstuckjes
- 2 el cajunkruiden
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 2 handjes cherrytomaten
Instructions
Snijd de kip in stukjes. Meng de vegetarische kipstuckjes of de kipstukjes met de cajunkruiden. Laat even staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden voor de naanbroden.
Snijd komkommer in de lengte door. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Rasp de rest van de komkommer. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
Hak de teentjes knoflook fijn.
Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, dille, citroensap en olijfolie. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de rode paprika in stukjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
Bak de naanbroden af in de oven.
Bak de kip of vegetarische kipstuckjes in een pan met wat olie goudbruin. Bak de paprika een minuut of 5 mee. Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaatjes toe en bak eventjes mee.
Beleg de naanbroden met de kip cajun, paprika, tomaatjes, rode ui en schep hierop wat tzatziki.