Zoeter Zoetst

Limoncello cheesecake met aardbeien

Limoncello cheesecake met aardbeien

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 240 gram digestive koekjes
  • 90 gram roomboter
  • 300 gram Monchou
  • 300 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 citroen
  • 5 el Limoncello
  • 3 el suiker
  • 400 gram aardbeien
  • Springvorm van 24 cm

Instructions

1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2

Verkruimel de digestive koekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

3

Klop de slagroom stijf met de klopfix.

4

Rasp de schil van de citroen.

5

Klop de Monchou los met citroenrasp en suiker.

6

Klop de slagroom en de Limoncello door de Monchou. Schep het Monchoumengsel in de springvorm. Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Langer mag ook.

7

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Verdeel ze over de cheesecake.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: