Zoeter Zoetst

Limoen kwarkcake met blauwe bessen

Limoen kwarkcake met blauwe bessen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 120 gram roomboter
  • 220 gram suiker
  • 250 gram volle kwark
  • 3 limoenen
  • 1/2 tl zout
  • 4 eieren (m)
  • 250 gram bloem en 1 el
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gram verse blauwe bessen
  • Cakevorm van 30 cm

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.

3

Smelt de roomboter.

4

Meng de blauwe bessen met 1 el bloem.

5

Rasp de schil van de limoenen. Pers het sap eruit.

6

Doe de suiker, volle kwark, zout, eieren, 250 gram bloem, bakpoeder, limoenrasp, limoensap en gesmolten roomboter in een kom. Klop kort door.

7

Spatel voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.

8

Schep het beslag in de cakevorm en bak in 60 tot 70 minuten gaar. Check met een satรฉprikker of de cake gaar is. Komt de satรฉprikker er schoon uit dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: