Dulce de leche koffiecheesecake
Ingredients
- 200 gram Bastogne koekjes
- 80 gram roomboter
- 300 gram Monchou
- 300 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 3 el suiker
- 2 espressosticks
- 1 blikje gecondenseerde melk
Instructions
Verwijder het etiket van het blikje gecondenseerde melk. Kook het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan met water met de deksel erop drie uur lang. Zorg dat het blikje altijd onder water blijft staan. Laat dan afkoelen.
Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
Verkruimel de bastognekoekjes en smelt de roomboter. Meng de roomboter met de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
Klop de slagroom stijf met de klopfix.
Klop de Monchou los. Meng de slagroom met de Monchou, de espressosticks en de suiker.
Schep het Monchoumengsel in de springvorm en laat 3 uur lang opstijven.
Verdeel voor het serveren de dulche de leche erover. Ik gebruikte hiervoor een half blikje. De overgebleven dulche de leche kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer een weekje. Het smaakt ook lekker op een boterham, in een brownie of cake.