Zoeter Zoetst

Daim cheesecake

Daim cheesecake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 3,67 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 150 gram Speculooskoekjes
  • 60 gram roomboter
  • 300 ml slagroom
  • 300 gram Monchou
  • 1 zakje klopfix
  • 3 el suiker
  • 25 Daim chocolaatjes

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.

2

Verkruimel de Speculooskoekjes en smelt de roomboter. Meng gesmolten roomboter met de Speculooskruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

3

Klop de slagroom stijf met de klopfix.

4

Klop de Monchou los met de suiker.

5

Hak 15 Daim chocolaatjes fijn. Meng de Monchou met de slagroom. Spatel de Daim chocolaatjes erdoor.

6

Schep het Monchoumengsel in de springvorm en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur om op stijven. Hak de helft van de overgebleven Daim chocolaatjes fijn en de andere helft grof en verdeel over de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: