Diner

Ceasar pastasalade

Deze ceasar pastasalade is makkelijk te maken. Je maakt de croutons zelf van ciabatta. Erg makkelijk en veel lekkerder dan de kant en klare croutons.

Ceasar pastasalade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 320 gram (vega) kip (stukjes)
  • 2 tl papikapoeder
  • 1 tl kerrie
  • 4 eieren
  • 320 gram fussili
  • 1 komkommer
  • 400 gram cherrytomaten
  • 200 gram botersla of romaine sla
  • 7 el friteslijn van Remia
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl mosterd
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 tl worcestershiresaus
  • 3 tl citroensap
  • 1/2 ciabatta (mag ook een dag oud zijn)

Instructions

1

Doe de kip in een kom met de kerrie en paprikapoeder. Voeg wat zout en peper toe.

2

We gaan als eerste de dressing maken. Hiervoor doe je de friteslijn in een kom. Hak 3 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe. Voeg dan de mosterd, 1 el olijfolie, worcestershiresaus en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.

3

Zet een pan voor met water op voor de pasta en breng aan de kook. Zet een pan met water op om de eitjes te koken. Kook de eitjes 8 minuten. Pel ze en snijd ze in plakjes.

4

Kook de pasta volgens de bereidingstijd op de verpakking.

5

Snijd de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaten.

6

Snijd de ciabatta in plakken en daarna in blokjes. Snijd 1 teentje knoflook fijn. Meng deze in een kom met de ciabatta en 1 el olijfolie. Hussel door. Rooster de ciabattablokjes in een grillpan goudbruin.

7

Bak de (vega) kip goudbruin.

8

Schep de pasta in een grote kom. Voeg hieraan toe de cherrytomaatjes, sla, komkommer, stukjes ei en kip. Voeg de dressing toe en schep goed door. Schep de pastasalade op borden en verdeel de zelfgemaakte croutons erover (de geroosterde ciabatta).

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: