Bekleed de springvorm (24 cm) met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter. Verkruimel de bastognekoekjes en smelt door roomboter. Meng de roomboter met bastognekruimels en schep dit in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van de lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten. Klop de slagroom stijf met de klopfix. Klop de mascarpone los met de vanillesuiker en 2 el suiker. Meng de mascarpone met de slagroom en schep in de springvorm. Zet in de koelkast om op te stijven. We gaan nu de bramentopping maken. Week hiervoor de gelatine minimaal 10 minuten in koud water. Doe de bramen, citroensap en 110 gram suiker in een pan. Breng aan de kook. Laat zachtjes borrelen voor ongeveer 10 minuten. Pureer het zonodig even met de staafmixer. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de bramen heen. Giet de bramengelei over de taart en laat de taart nog minimaal 4 uur opstijven. Bramentaart met mascarpone en bastogne
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Bramentaart met mascarpone en bastogne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10