Blondies met witte chocolade en limoen
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 170 gram lichtbruine basterdsuiker
- 170 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 el vanille extract
- 2 eieren
- 250 gram bloem
- 2 limoenen
- 100 gram witte chocolade
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van 20 cm bij 20 cm met bakpapier.
Rasp de limoenen en pers het sap eruit.
Hak de witte chocolade grof.
Smelt de roomboter.
Mix de gesmolten roomboter samen met de lichtbruine en donkerbruine basterdsuiker en vanille extract tot een glad mengsel.
Klop de eieren er één voor één door. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei helemaal is opgenomen.
Klop de bloem en een snuf zout erdoor en klop het mengsel 3 minuten lang goed door. Klop de limoenrasp en limoensap erdoor. Spatel de witte chocolade erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de blondies in 28-30 minuten in de oven.
Laat de blondies goed afkoelen voordat je ze aansnijdt.