Diner/ Lazy Sunday

Big Mac stokbrood

Big Mac stokbrood

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 1 klein stokbrood (vers)
  • 125 gram (vega, bijvoorbeeld van Beyond Meat) gehakt
  • 3 slices augurk
  • ongeveer 5 kleine handjes ijsbergsla
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl azijn
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 el citroensap
  • 1 kleine ui
  • 75 gram mayonaise
  • 4 tl piccalilly
  • 1 tl suiker
  • 40 gram geraspte cheddarkaas

Instructions

1

Verwarm de oven voor 180 graden.

2

We gaan eerst de Big Mac saus maken. Hak hiervoor het uitje heel erg fijn.

3

Meng de mayonaise met de azijn, piccalilly, suiker, mosterd, olijfolie, citroensap en 1 el fijngesneden ui. Roer dit goed door.

4

Snijd het stokbrood open. Besmeer elke kant met de Big Mac saus, je gebruikt nu de helft van de saus. De overgebleven saus drizzle je over het stokbrood als het uit de oven komt.

5

Verdeel het gehakt erover. Bestrooi met de geraspte cheddar.

6

Bak het stokbrood in het midden van de oven af voor 10 minuten.

7

Snijd ondertussen de augurk fijn.

8

Zodra het stokbrood uit de oven komt verdeel je de ijsbergsla, stukjes augurk en ui erover. Drizzle de overgebleven saus erover.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: