Sinterklaas/ Zoeter Zoetst

Arretjescake met speculaas

Arretjescake was ÊÊn van de eerste dingen die ik als kind in de keuken maakte. Bij een vriendinnetje thuis doken we samen in de keuken om arretjescake te maken. Hoe trots we wel niet waren we op het eindresultaat 🙂 Ik maakte deze arretjescake zonder eieren, dus daardoor voor iedereen geschikt. Ik vulde hem met stukjes speculaas in plaats van Maria biscuits. Geniet er lekker van.

Arretjescake met speculaas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 200 gram speculaas
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 60 gram cacao
  • Cakevorm van ongeveer 20 cm
  • Huishoudfolie

Instructions

1

Breek de speculaasjes in stukjes. Bekleed de cakevorm met huishoudfolie.

2

Breek de chocolade in blokjes. Smelt de roomboter samen met de pure chocolade au bain-marie.

3

Roer met een garde de suiker erdoor. Daarna de cacao.

4

Spatel dan de speculaasstukjes door het chocolademengsel. Verdeel het chocolademengsel over de cakevorm, strijk glad en laat minstens 2 1/2 uur opstijven in de koelkast. Bewaar de arretjescake in de koelkast.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: