Niks is in de winter lekkerder dan iets warms uit de oven. Deze appeltjes vul je eerst met zelfgemaakte amandelspijs en daarna met victoriabeslag. Dit is een krokant amandelsuikerlaagje, erg lekker! Je kunt de appeltjes zo serveren of met een bolletje vanille ijs of kaneelijs.
Appeltjes uit de oven
Ingredients
- 2 grote appels
- 50 gram blanke amandelen
- 40 gram amandelschaafsel
- 65 gram suiker
- 1/2 tl citroensap
- 2 eieren
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snijd de appels doormidden. Snijd eventueel iets van de onderkant af om te zorgen dat ze recht blijven liggen in de ovenschaal.
Klop een eitje los. Maal de amandelen fijn. Meng de fijngemalen amandelen met 25 gram suiker, 1/2 tl citroensap en 1/4 van het losgeklopte ei. Verdeel het amandelspijs over de appelhelften.
Scheid het andere eitje. We gebruiken de helft van dit eiwit. Meng het eiwit met de amandelschaafsel en 40 gram suiker. Verdeel dit over de appels. Bak de appeltjes in 25 tot 30 minuten goudbruin. Je kunt de appeltjes zo serveren of met een lekker bolletje vanille ijs of kaneelijs.




