Ontbijt en lunch

Traditionele Zweedse Kannelbullar

Ben je dol op kaneel? Dan zijn deze Zweedse kaneelbroodjes gemaakt voor jou… Het is geen moeilijk recept maar het kost wat tijd omdat het deeg tussendoor moet rijzen. Maar ze zijn zeker de tijd en de moeite waard. 

Kaneelbroodjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 24

Ingredients

  • 500 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 halve theelepel kardemom
  • 110 gram gesmolten boter
  • 1 zakje droge gist
  • 300 ml lauwe melk
  • 5 el kaneel
  • 6 el suiker
  • 1 ei
  • 2 el witte kandijsuiker

Instructions

1

Smelt 60 gram boter in een steelpannetje en laat iets afkoelen.

2

Doe het meel in een kom en meng de kardemom er doorheen. Maak in het midden een kuiltje en strooi de zout over het meel (aan de zijkanten).

3

Voeg de gist, 100 gram suiker en 60 gram gesmolten boter in het kuiltje. Roer met een vork rond en voeg steeds een scheutje melk toe en roer het meel erbij. Roer totdat er een deeg ontstaat. Kneed daarna met je handen tot een mooie bol deeg. Kneed ongeveer 6 minuten.

4

Doe de deegbal in een vetvrije kom met een vochtige theedoek eroverheen en laat dit op een tochtvrije en warme plaats minimaal een half uur tot drie kwartier rijzen.

5

Smelt ondertussen 50 gram boter en laat dit afkoelen. Leg vast een bakplaat met bakpapier klaar.

6

Meng 6 eetlepels suiker met 5 eetlepels kaneel in een schaaltje.

7

Als het deeg gerezen is dan verdelen we het in 2 stukken. Bestrooi het aanrecht blad met bloem en rol beide delen uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm. dik. Bestrijk dit met boter en verdeel het kaneel-suiker mengsel er gelijkmatig overheen. Rol het deeg op en snijd er stukjes van 1,5 cm. van.

8

Verwarm de oven op 225 graden.

9

Klop ondertussen een ei los in een kommetje.

10

Na een half uur bestrijk je de kaneelbroodjes met ei en strooi er wat kandijsuiker overheen.

11

Zet de broodjes ongeveer 8 minuten in de oven.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply